Как смиламе нашите зърна?
«Какаовите зърна се изпичат, за да се извадят техните богати шоколадови нотки.»
– Майстор на шоколада Lindt
Продухване/отвяване
За да се приготвят какаовите зърна за печене, процесът включва използването на силна струя въздух, която отделя обвивката на какаовото зърно от какаовата сърцевина.
Изпичане и смилане на какаовите зърна в числа
35
Аромата се откриват в какаовите зърна
139
Години Lindt изпича и смила собствена специална бленда от какаови зърна
1776
Е годината, през която Монсеньор Дубисьон изобретява първата ръчна мелница за смилане на какаови зърна.
Как изпичаме нашите зърна?
Историята за изпичането и смилането на зърната
Когато ги донасят за първи път в Европа преди векове, какаовите зърна били изпичани на огън и смилани в пригодени мелници за брашно, което води до зърнест шоколад с примеси на брашно. Днес, смилането и изпичането са две от нашите специалности: изпичането в Lindt включва перфектен баланс между температура и време, за да се постигне най-ароматния шоколад. А начинът, по който смиламе какаовите зърна до уникално фин продукт, е една от причините шоколадът Lindt да е толкова копринено гладък.