Защо Lindt е различен

2. Уникално изпичане и смилане

Има шоколад. Има и шоколад Lindt. Открийте тайните на перфектния шоколад...


Уникално изпичане и смилане

Lindt има специален процес на изпичане и смилане на какаовите зърна, който се извършва изцяло на място и е особено важен за богатия вкус и кадифената текстура на шоколада Lindt.

След селектирането и смесването на висококачествените какаови зърна, ние изпичаме какаовата сърцевина, за да извадим аромата и вкуса и след това ги смиламе за един уникално фин завършек.

Master Chocolatier roasting cocoa

Как смиламе нашите зърна?


«Какаовите зърна се изпичат, за да се извадят техните богати шоколадови нотки.»

– Майстор на шоколада Lindt


5 етапа при подготовката на какаовите зърна за процеса на изпичане и смилане

1.Обиране на какаото

2.Ферментация и сушене

3.Почистване

4.Продухване/отвяване на какаовата сърцевина от какаовите обвивки

5.Запарване на какаовите сърцевини

Сега е време за изпичане и смилане

Продухване/отвяване

За да се приготвят какаовите зърна за печене, процесът включва използването на силна струя въздух, която отделя обвивката на какаовото зърно от какаовата сърцевина.
 
 

Изпичане и смилане на какаовите зърна в числа

35

Аромата се откриват в какаовите зърна

 

139

Години Lindt изпича и смила собствена специална бленда от какаови зърна

 

1776

Е годината, през която Монсеньор Дубисьон изобретява първата ръчна мелница за смилане на какаови зърна.

 


Как изпичаме нашите зърна?


Историята за изпичането и смилането на зърната

Когато ги донасят за първи път в Европа преди векове, какаовите зърна били изпичани на огън и смилани в пригодени мелници за брашно, което води до зърнест шоколад с примеси на брашно. Днес, смилането и изпичането са две от нашите специалности: изпичането в Lindt включва перфектен баланс между температура и време, за да се постигне най-ароматния шоколад. А начинът, по който смиламе какаовите зърна до уникално фин продукт, е една от причините шоколадът Lindt да е толкова копринено гладък.


Най-финото какао

Изобретението на Lindt