Нашите Майстори на шоколада непрекъснато създават красиви вкусови комбинации, перфектно съчетават съставките, за да се разгърне уникалния вкус на нашия шоколад. Всяка една съставка е внимателно проучена и добита от най-добрите производители по света.
Ядки
Шоколадът и ядките вървят ръка за ръка, особено когато ядките са перфектно изпечени и са отгледани в най-добрите плантации, като например лешниците от Турция и Пиемонт, Италия.
Плодове
Съчетаванатео на шоколад с плодове отваря цяла една нова вселена на вкусове - от портокалите до касиса, нашите вкусови комбинации на шоколад и плодове, са новаторски и възхитително вкусни.
Подправки
Подправките, които Майсторите на шоколада добавят в някои от нашите шоколади, като розов пипер, чили или кристали морска сол, допринасят за изключителното вкусово изживяване.


Как изпичаме нашите ядки
За разлика от други марки шоколад, които изнасят процеса на изпичане, в Lindt ние печем нашите ядки на място и усъвършенстваме процеса през годините. Майсторите на шоколада Lindt използват сетивата си: осезание, обоняние и зрение, за да определят кога ядките са изпечени до съвършенство и ги смесват в шоколада, за да запазят аромата им.


Берн
Родното място на „коунчинга”, Берн, също така е и столицата на Швейцария. Също така е и обект на Световното културно наследство на ЮНЕСКО.
«Нежните кристали морска сол и финият ѝ вкус я правят перфектният завършек на комбинацията шоколад и сол.»