Защо Lindt е различен

4.Най-добрите съставки

Има шоколад. Има и шоколад Lindt. Открийте тайните на перфектния шоколад...С грижа за качеството

В Lindt & Sprüngli вярваме, че висококачественият шоколад може да се направи само с висококачествени съставки. Точно както подбираме нашите какаови зърна от реномирани региони по света, така доставяме и другите съставки от световно-известни региони. Полагаме същите грижи и внимание за обработката на тези съставки, както и за добива им.

Hazelnuts covered with melted milk chocolate

Нашите Майстори на шоколада непрекъснато създават красиви вкусови комбинации, перфектно съчетават съставките, за да  се разгърне уникалния вкус на нашия шоколад. Всяка една съставка е внимателно проучена и добита от най-добрите производители по света.

Ядки

Шоколадът и ядките вървят ръка за ръка, особено когато ядките са перфектно изпечени и са отгледани в най-добрите плантации, като например лешниците от Турция и Пиемонт, Италия.

 

Плодове

Съчетаванатео на шоколад с плодове отваря цяла една нова вселена на вкусове - от портокалите до касиса, нашите вкусови комбинации на шоколад и плодове, са новаторски и възхитително вкусни.

Подправки

Подправките, които Майсторите на шоколада добавят в някои от нашите шоколади, като розов пипер, чили или кристали морска сол, допринасят за изключителното вкусово изживяване.

 


Произход на нашите съставкиПроизход на нашите съставки

Как изпичаме нашите ядки

За разлика от други марки шоколад, които изнасят процеса на изпичане, в Lindt ние печем нашите ядки на място и усъвършенстваме процеса през годините. Майсторите на шоколада Lindt използват сетивата си: осезание, обоняние и зрение, за да определят кога ядките са изпечени до съвършенство и ги смесват в шоколада, за да запазят аромата им.
 
Diagram of the roasting process.Diagram of the roasting process.

Берн

Родното място на „коунчинга”, Берн, също така е и столицата на Швейцария. Също така е и обект на Световното културно наследство на ЮНЕСКО.

«Нежните кристали морска сол и финият ѝ вкус я правят перфектният завършек на комбинацията шоколад и сол.»

 

 
– Майстор на шоколада Lindt

Изобретението на Lindt

Перфектният завършек

Learn more about finishing with perfection