

Lindt & Sprüngli Фермерска програма
Lindt & Sprüngli полага грижи. Не само за качеството на нашия шоколад - но и за нашите фермери и техните общности. Ето защо ние основахме нашата Фермерска програма. Тази невероятна програма ни помага да въведем проследяемост и верификация на всяко едно какаово зърно, за да гарантираме, че винаги използваме само и единствено най-добрите съставки в нашия шоколад. От друга страна за нас е възможно да работим директно с нашите фермери и да помагаме, техните общности да процъфтяват. Ние сме горди като цялостен производител от какаовото зърно до шоколада и ще продължаваме да влагаме страстта си към шоколада за изграждането на един по-честен и по-устойчив свят.
Как Lindt селектира какаовите си зърна
В Lindt & Sprüngli сме отдадени на селектирането и смесването само на най-добрите, устойчиво добити какаови зърна, отгледани в най-реномираните региони в света.
Какаовите зърна имат различни вкусови характеристики, в зависимост от това къде са отгледани, тяхното генетично разнообразие, влиянието на околната среда (напр. сезона) и как са обработени, след като са обрани. Ето защо Lindt & Sprüngli селектира и смесва какаовите зърна, отгледани устойчиво в най-добрите региони по света, прецизирайки формулата докато не се постигне перфектния баланс, което прави нашите авторски рецепти една добре пазена тайна.
Нашият шоколад е резултат от дълги години отдаденост, прецезиране на формулите на нашите рецепти - които винаги ще останат внимателно пазена тайна. Ние развиваме изкуството на правене на шоколад, създаването на шедьоври, които ви предоставят шоколадово съвършенство всеки един път.
Най-добрите какаови зърна - в числа
Количеството какаови зърна, което е необходимо за създаването на 450 гр. шоколад
Средният брой на какаови зърна в една какаова шушулка
Приблизителен брой на какаовите зърна, които едно какаово дърво произвежда годишно
3 условия за отглеждане на какаови зърна
Пътят от зърното до шоколада на Lindt & Sprüngli, започва във фермата, където какаовите дървета имат идеални условия за отглеждане, за да произвеждат висококачествени какаови зърна за нашия гурме шоколад:
Топло време: Какаовите дървета се развиват най-добре при високи температури, навсякъде при средни температури от 18 до 32 °C.
Значителни валежи: Валежите са най-важният климатичен фактор, определящ успеха в периода на растеж.
Достатъчно сянка: Естествената среда на какаовото дърво са Амазонските дъждовни гори, където те са заобиколени от естествена сянка.


„Уникалният вкус на шоколада Lindt идва от внимателния подбор и смесване на висококачествени какаови зърна от най-добрите региони в света.“
- Майстор на шоколада Lindt
От къде идват какаовите зърна? Надникнете в какаова шушулка.


Какаова сърцевина