Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Защо Lindt е различен

1. Най-финото какао

Има шоколад. Има и шоколад Lindt. Открийте тайните на перфектния шоколад...

Най-финото какао 

Нашият шоколад има изключителен вкус, заради нашата философия за процес от зърното до шоколада. Нашите Майстори на шоколада внимателно подбират най-високо качествените какаови зърна от световно известни региони за отглеждане. Lindt & Sprüngli влага много страст в изграждането на устойчива верига за доставка на какао, ето защо създава своята Фермерска програма. 

Ние сме горди, че сме един от малкото производители на шоколад, които имат пълен контрол върху всеки един етап. Това означава, че може да гарантираме, че нашите продукти са създадени с гордост, страст и умелост от какаовото зърно до шоколада или бонбона!

Master Chocolatier holding cocoa beans.

Lindt & Sprüngli Фермерска програма

 

Lindt & Sprüngli полага грижи. Не само за качеството на нашия шоколад - но и за нашите фермери и техните общности. Ето защо ние основахме нашата Фермерска програма. Тази невероятна програма ни помага да въведем проследяемост и верификация на всяко едно какаово зърно, за да гарантираме, че винаги използваме само и единствено най-добрите съставки в нашия шоколад. От друга страна за нас е възможно да работим директно с нашите фермери и да помагаме, техните общности да процъфтяват. Ние сме горди като цялостен производител от какаовото зърно до шоколада и ще продължаваме да влагаме страстта си към шоколада за изграждането на един по-честен и по-устойчив свят.  

Как Lindt селектира какаовите си зърна

В Lindt & Sprüngli сме отдадени на селектирането и смесването само на най-добрите, устойчиво добити какаови зърна, отгледани в най-реномираните региони в света. 

Какаовите зърна имат различни вкусови характеристики, в зависимост от това къде са отгледани, тяхното генетично разнообразие, влиянието на околната среда (напр. сезона) и как са обработени, след като са обрани. Ето защо  Lindt & Sprüngli селектира и смесва какаовите зърна, отгледани устойчиво в най-добрите региони по света, прецизирайки формулата докато не се постигне перфектния баланс, което прави нашите авторски рецепти една добре пазена тайна. 

Нашият шоколад е резултат от дълги години отдаденост, прецезиране на формулите на нашите рецепти  - които винаги ще останат внимателно пазена тайна. Ние развиваме изкуството на правене на шоколад, създаването на шедьоври, които ви предоставят шоколадово съвършенство всеки един път. 


A bag of cocoa beans.

Четирите сорта какаови зърна

Criollo

Тези какаови зърна с фин аромат, са ценени заради високите си ароматни качества и представляват малка част от световната реколта от какао.

Trinitario

Също се смята за какао с фин аромат, този вид се появява като хибрид от дърветата Criollo и Forastero и е кръстен на Тринидад, откъдето произхожда.

Forastero

Този сорт съставлява около 95% от световното производство на какаови зърна, отчасти заради факта, че дърветата растат по-бързо и имат по-висок добив от другите видове.

Nacional

Генетична смесица от Forastero, Criollo и Trinitario, Nacional е рядко срещан вид от какаови зърна с фин аромат, които Lindt, използва в уникалните си блендове. Отглеждани в Еквадор, те добавят богатство и флорални нотки в шоколада.

Най-добрите какаови зърна - в числа

400

Количеството какаови зърна, което е необходимо за създаването на 450 гр. шоколад

 

40

Средният брой на какаови зърна в една какаова шушулка

 

 

1000

Приблизителен брой на какаовите зърна, които едно какаово дърво произвежда годишно

 

3 условия за отглеждане на какаови зърна

Пътят от зърното до шоколада на Lindt & Sprüngli, започва във фермата, където какаовите дървета имат идеални условия за отглеждане, за да произвеждат висококачествени какаови зърна за нашия гурме шоколад:

Топло време: Какаовите дървета се развиват най-добре при високи температури, навсякъде при средни температури от 18 до 32 °C.

Значителни валежи: Валежите са най-важният климатичен фактор, определящ успеха в периода на растеж.

Достатъчно сянка: Естествената среда на какаовото дърво са Амазонските дъждовни гори, където те са заобиколени от естествена сянка.


Cocoa tree in the rainforest.Cocoa tree in the rainforest.

„Уникалният вкус на шоколада Lindt идва от внимателния подбор и смесване на висококачествени какаови зърна от най-добрите региони в света.“

- Майстор на шоколада Lindt 

От къде идват какаовите зърна? Надникнете в какаова шушулка.

Diagram of the inside of a cocoa pod.Diagram of the inside of a cocoa pod.

Какаова сърцевина

Шоколадът в най-чистата му форма, какаовата сърцевина са тези части от сушени и ферментирали какаови зърна, които остават след като е премахната обвивката им.

 

Перфектният завършек

Уникално изпичане и смилане