Taste like a Master Chocolatier: with all 5 senses | Bulgaria
Научете се да дегустирате като Майстор на шоколада
От интензивния какаов аромат и сложните нюанси на вкуса, до гладката кадифена текстура, насладете се на Lindt по начина, по който ние смятаме за най-добър: с всички пет сетива.
Зрение
Първото впечатление също е важно, когато става въпрос за опитване на шоколад. Затова обърнете внимание на това как изглежда шоколада - цвят, гладка структура и блясък.
Осезание
Сега можете да докоснете структурата на повърхността (от гладка, до груба или зърнеста).
Слух
Сложете парченце шоколад до ухото си и го счупете. Внимавайте за звука, който се чува: може да бъде отчетлив или по-скоро приглушен. Висококачествените шоколади без пълнеж, се отчупват с отчетливо доловимо щракване. Ръбът на отчупването е гладък, без натрошаване.
Обоняние
Може да използвате обонянието си, за да доловите множеството аромати: може или да вдишате аромата като държите парченце точно под носа си или да оставите шоколадът да се стопи в устата ви, като издишате и вдишате ароматите.
Вкус
Това е най-интензивното усещане от тестването на шоколад: позволете на парченце да се разтопи бавно в устата ви. Разпределете шоколада с езика си, за да достигне до всички вкусови нервни окончания. Какво е възприятието?
Погрижете се да изчистите небцето
Ако опитвате различни варианти, изчистете небцето между всяка дегустация: с бял хляб, със слаб шипков чай или минерална вода. Преди дегустация не пушете и не яжте храна със силни подправки.
Започнете дегустацията с шоколад с най-ниското процентно съдържание на какао. Започнете с бял шоколад, после млечен и накрая с тъмен шоколад. Постепенно се изкачвайте във вариантите с високо съдържание на какао. Шоколадът е най-добре да се опитва в спокойна атмосфера, за да може да се концентрирате върху възприятията си. Ето и основните принципи, които да следвате.
Един от нашите най-любими
Нашият най-продаван тъмен шоколад Excellence 70% постулира балансът между горчиво и сладко.
Пътешествие от какаовото зърно до шоколада
Ние се гордеем с това, което правим. Това означава, че ние сме едни от малкото производители, които създават шоколад от какаовите зърна - до шоколада. Това ни дава възможност да контролираме всеки един етап от процеса, за да може да гарантираме, че вие получавате най-добрия качествен шоколад. Всеки път.
Перфектни съчетания
За допълнителна дълбочина и по-богат вкус, опитайте нашия тъмен шоколад с внимателно подбрана селекция от кафе, чай и вино. Опитайте съчетанието на най-обичания Excellence Портокал с макиато от Боливия за несравним нюансиран вкус. Открийте още комбинации с Lindt.