Нашият собствен модел за устойчиви източници на суровини, ни позволява да проследим произхода на какаовите ни зърна и да подкрепим, според техните специфични нужди, земеделските производители и техните общности на местно ниво.
Високо-качествените какаови зърна са същината на нашия шоколад.
Ние в Lindt & Sprüngli поемаме отговорност от селектирането на какаовите зърна - до продукцията на крайните шоколадови продукти. Това означава производствен процес "от зърното до шоколада". Ние можем да имаме истинско въздействие в местните условия, ако знаем откъде призхождат какаовите зърна, кой ги е отгледал и как са произведени. Затова ние разработихме наш собствен модел за устойчиви източници на какао - Фермерската програма на Lindt & Sprüngli.
Ние сме горди, че използваме в шоколада си какаови зърна от нашата Фермерска програма.
Нашата цел
през 2020 г. нашата линия за доставка на какаови зърна да е 100% проследима и изключително контролирана
Ние сме широко представени
Около 80 000 производители на какао от всички страни производители на какао, са част от Фермерската ни програма
Ние сме отдадени
Ние инвестираме повече от 10 милиона долара всяка година във Фермерската програма
Нашата Фермерска програма
Нашият собствен модел за устойчиви източници на суровини, ни позволява да проследим произхода на какаовите ни зърна и да подкрепим, според техните специфични нужди, земеделските производители и техните общности на местно ниво.
От 2008 г. Lindt & Sprüngli са реновирали 29 училища в Гана.
Чисти и безопасни източници на вода
От 2008 г. Фермерската програма на Lindt & Sprüngli финансира над 210 сондажа в Гана.
Подкрепа за фермерите и техните семейства
Около 400 обучители на полето работят със земеделските производители на какао във Фермерската програма на Lindt & Sprüngli.
Clean and safe water access
Empowerment through education
Support for farmers and their families
Protecting the planet
Нашите ангажименти за по-добро бъдеще
Устойчив добив на какао
До 2025 г., 100% от какаото ще бъде добивано от устойчиви програми
Превенция на обезлесяването
До 2025 г., цялото какао, което ползваме, ще е от източници, които не са причина за обезлесяване
Устойчив добив
До 2025 г. над 80% от разходите за суровини и опаковъчни материали, които са устойчиво рискови, ще бъдат покрити от Програмата за устойчиви източници
Намаляване на отпадъците
До 2025 г. ще намалим наполовина отпадъчните суровини от производството на всеки тон шоколад
Жени в ръководството
До 2025 г. 40% от висшия ръководен състав ще е от жени
Намаляване на парниковите газове
До 2020 г. ще намалим емисиите на парникови газове с 10% от производството на всеки тон шоколад
Пестене на вода
До 2020 г., употребата на питейна вода за производството на всеки тон шоколад, ще бъде намалена с 10%
Хранителни стандарти за безопасност
Ние постоянно спазваме стандартите за качество и безопасност на храните Lindt & Sprüngli
Рекламно законодателство
Нашите продукти са обозначени (етикетирани) и рекламирани според националните и международните закони
Безопастност на труда
Непрекъснато подобряваме показателите за безопасност, за да постигнем дългосрочната си визия за нулеви инциденти, при които персоналът се налага да отсъства
Срещу корупцията
Ние не участваме в корупционни схеми и нелоялна конкуренция
Лешници от устойчиви източници
Целите необработени лешници са ключова съставка в много от нашите шоколадови продукти. Ние доставяме по-голямата част от тях от Черноморския регион на Турция. Научете как работим, за да гарантираме, че всички наши лешници от Турция се добиват чрез нашата програма за устойчивост.
RSPO-сертифицирано палмово масло
Ние разбираме въздействието на неконтролираното отглеждане на палмови насаждения върху тропическите гори и биоразнообразието. Ето защо ние постоянно следим използването му в нашите продукти и се ангажираме да купуваме само устойчиво, сертифицирано RSPO (Кръгла маса за устойчиво палмово масло) палмово масло.
Рециклируеми опаковки
Опитваме се да постигнем баланс между визуално привлекателните опаковки и нуждите на качеството, свързани със защитата на продукта. Също така намаляваме размерите на опаковките и използваме рециклируеми материали, когато е възможно.
Намаляване на CO2
Енергията се използва в различните производствени етапи за приготвянето на шоколад, като например за загряване, охлаждане и транспорт. Емисиите на парникови газове могат да бъдат резултат от всички тези процеси. За да се борим с това, ние се фокусираме върху подобряване на енергийната ефективност и намаляване на въглеродния отпечатък на нашия шоколад.