Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Шоколад от устойчиви източници

Нашият собствен модел за устойчиви източници на суровини, ни позволява да проследим произхода на какаовите ни зърна и да подкрепим, според техните специфични нужди, земеделските производители и техните общности на местно ниво.

 

 

 

Високо-качествените какаови зърна са същината на нашия шоколад.

Ние в Lindt & Sprüngli поемаме отговорност от селектирането на какаовите зърна - до продукцията на крайните шоколадови продукти. Това означава производствен процес "от зърното до шоколада". Ние можем да имаме истинско въздействие в местните условия, ако знаем откъде призхождат какаовите зърна, кой ги е отгледал и как са произведени. Затова ние разработихме наш собствен модел за устойчиви източници на какао - Фермерската програма на Lindt & Sprüngli.

 

Ние сме горди, че използваме в шоколада си какаови зърна от нашата Фермерска програма.

Нашата Фермерска програма

Нашият собствен модел за устойчиви източници на суровини, ни позволява да проследим произхода на какаовите ни зърна и да подкрепим, според техните специфични нужди, земеделските производители и техните общности на местно ниво.

Прочети още
Children receiving an education.

Образованието е сила

От 2008 г. Lindt & Sprüngli са реновирали 29 училища в Гана.

Чисти и безопасни източници на вода

От 2008 г. Фермерската програма на Lindt & Sprüngli финансира над 210 сондажа в Гана.

Подкрепа за фермерите и техните семейства

Около 400 обучители на полето работят със земеделските производители на какао във Фермерската програма на Lindt & Sprüngli.

Clean and safe water access

Empowerment through education

Support for farmers and their families

Protecting the planet

Лешници от устойчиви източнициЛешници от устойчиви източници

Лешници от устойчиви източници

Целите необработени лешници са ключова съставка в много от нашите шоколадови продукти. Ние доставяме по-голямата част от тях от Черноморския регион на Турция. Научете как работим, за да гарантираме, че всички наши лешници от Турция се добиват чрез нашата програма за устойчивост.

RSPO-сертифицирано палмово маслоRSPO-сертифицирано палмово масло

RSPO-сертифицирано палмово масло

Ние разбираме въздействието на неконтролираното отглеждане на палмови насаждения върху тропическите гори и биоразнообразието. Ето защо ние постоянно следим използването му в нашите продукти и се ангажираме да купуваме само устойчиво, сертифицирано RSPO (Кръгла маса за устойчиво палмово масло) палмово масло.

Lindt employee holding packaging of Lindt productLindt employee holding packaging of Lindt product

Рециклируеми опаковки

Опитваме се да постигнем баланс между визуално привлекателните опаковки и нуждите на качеството, свързани със защитата на продукта. Също така намаляваме размерите на опаковките и използваме рециклируеми материали, когато е възможно.

Lindt production site with solar panelsLindt production site with solar panels

Намаляване на CO2

Енергията се използва в различните производствени етапи за приготвянето на шоколад, като например за загряване, охлаждане и транспорт. Емисиите на парникови газове могат да бъдат резултат от всички тези процеси. За да се борим с това, ние се фокусираме върху подобряване на енергийната ефективност и намаляване на въглеродния отпечатък на нашия шоколад.