Шоколад от устойчиви източници

Нашият собствен модел за устойчиви източници на суровини, ни позволява да проследим произхода на какаовите ни зърна и да подкрепим, според техните специфични нужди, земеделските производители и техните общности на местно ниво.

 

 

 

Високо-качествените какаови зърна са същината на нашия шоколад.

Ние в Lindt & Sprüngli поемаме отговорност от селектирането на какаовите зърна - до продукцията на крайните шоколадови продукти. Това означава производствен процес "от зърното до шоколада". Ние можем да имаме истинско въздействие в местните условия, ако знаем откъде призхождат какаовите зърна, кой ги е отгледал и как са произведени. Затова ние разработихме наш собствен модел за устойчиви източници на какао - Фермерската програма на Lindt & Sprüngli.

 

Ние сме горди, че използваме в шоколада си какаови зърна от нашата Фермерска програма.

Нашата Фермерска програма

Нашият собствен модел за устойчиви източници на суровини, ни позволява да проследим произхода на какаовите ни зърна и да подкрепим, според техните специфични нужди, земеделските производители и техните общности на местно ниво.

Прочети още
Children receiving an education.

Образованието е сила

От 2008 г. Lindt & Sprüngli са реновирали 29 училища в Гана.

Чисти и безопасни източници на вода

От 2008 г. Фермерската програма на Lindt & Sprüngli финансира над 210 сондажа в Гана.

Подкрепа за фермерите и техните семейства

Около 400 обучители на полето работят със земеделските производители на какао във Фермерската програма на Lindt & Sprüngli.

Clean and safe water access

Empowerment through education

Support for farmers and their families

Protecting the planet

Лешници от устойчиви източници

Целите необработени лешници са ключова съставка в много от нашите шоколадови продукти. Ние доставяме по-голямата част от тях от Черноморския регион на Турция. Научете как работим, за да гарантираме, че всички наши лешници от Турция се добиват чрез нашата програма за устойчивост.

RSPO-сертифицирано палмово масло

Ние разбираме въздействието на неконтролираното отглеждане на палмови насаждения върху тропическите гори и биоразнообразието. Ето защо ние постоянно следим използването му в нашите продукти и се ангажираме да купуваме само устойчиво, сертифицирано RSPO (Кръгла маса за устойчиво палмово масло) палмово масло.

Рециклируеми опаковки

Опитваме се да постигнем баланс между визуално привлекателните опаковки и нуждите на качеството, свързани със защитата на продукта. Също така намаляваме размерите на опаковките и използваме рециклируеми материали, когато е възможно.

Намаляване на CO2

Енергията се използва в различните производствени етапи за приготвянето на шоколад, като например за загряване, охлаждане и транспорт. Емисиите на парникови газове могат да бъдат резултат от всички тези процеси. За да се борим с това, ние се фокусираме върху подобряване на енергийната ефективност и намаляване на въглеродния отпечатък на нашия шоколад.