Roger Federer:Перфектната швейцарска комбинация

Харизматичен шампион, звезда на тениса. Световно-известна шоколадова марка. Едно печелившо партньорство. През 2009 г. Роджър Федерер става първият посланик на Lindt & Sprüngli в 175-годишната история на компанията.

"Обичам Lindt още от малък и съм наистина щастлив да бъда част от семейството на Lindt.”– Roger Federer

 

И Федерер, и нашите Майстори на шоколада са пример за швейцарско съвършенство, страст, качество и отдаденост - независимо дали на корта или в кухнята. Гордеем се, че нашите емблематични швейцарски творения са свързани с такава емблематична швейцарска личност. Невероятната харизма на Роджър Федерер засили световната информираност и популярност на марката Lindt, превръщайки дългогодишното партньорство в успешна история и за двете страни.

Roger Federer pouring chocolate with a Master Chocolatier.

Непобедима двойка

Точно като нас, Роджър Федерер преследва съвършенството във всичко, което прави. Именно тази нагласа го направи един от най-успешните тенесисти на всички времена - и един от най-великите посланици. Откакто започна да представлява Lindt & Sprüngli, Федерер тържествено откри редица магазини на Lindt по света - от Chocolateria в централата ни в Килхберг до най-големия бутик Lindt в сърцето на Париж и Шоколадовият рай на Lindt на Jungfraujoch. Повече за това по-долу!

Постигане на нови висоти

На 14 юли 2014 г. Роджър Федерер и американската ски състезателка Линдзи Вон се изправиха един срещу друг на 3454 метра надморска височина. Мачът официално откри Lindt Swiss Chocolate Heaven на Jungfraujoch, най-високият магазин за шоколад Lindt в света. Любопитно ли ви е да видите кой спечели?

Roger Federer with Lindsey Vonn.
Roger Federer making chocolate with children.

Създаваме радост

Същината на шоколада е радостта. През годините Роджър Федерер ни помогна да предадем това послание и да подкрепим хора в неравностойно положение чрез организирането на благотворителни проекти в Швейцария и Африка.

През 2010 г. Федерер участва в „Мач за Африка“ с Рафаел Надал в Цюрих. През 2014 г. игра със Стан Вавринка във втория от тези благотворителни мачове. Федерер участва и във фонда на Winterhilfe Schweiz, който кани деца от семейства в неравностойно положение да участват в забавни дейности. Като част от тази програма, Федерер посрещна децата на несравнимо шоколадово събитие в Chocolateria в Килхберг през 2013 г., а през 2018 г. помогна за организирането на специално представление от швейцарския Национален цирк Knie. И двете събития пожънаха отличен успех!

Да озарим света

Енергията и ентусиазмът на Роджър Федерер озаряват всичките му начинания. Това е особено вярно през 2010 г., когато той участва в грандиозното светлинно шоу в шоколадовата фабрика в Килхберг. Когато Федерер тържествено включи ключа заедно с Изпълнителния директор и председател на Lindt Ернст Танър, приказни зимни проекции на Гери Хофстетер осветиха външната страна на централата ни и зарадваха над 8000 посетители.

Това смайващо събитие беше съпроводено с детска въртележка и Дядо Коледа, който подканяше децата да седнат при него и да споделят желанията си. Преди да се прибере вкъщи, всяко дете имаше възможността да сложи своето шоколадово Lindt желание в книга. Бяха изтеглени по петима късметлии, всеки уикенд до Бъдни вечер.

Федерер озари лицата и през април 2017 г., като сбъдна много желания с Великденски изненади, посещавайки 700 деца в 10 болници в Швейцария. Lindt & Sprüngli също така дари 75 000 швейцарски франка на три детски болници по индивидуални проекти.

Lindt headquarters  illuminated in Christmas lights.
Roger Federer with Chinese actress Xin Zhilei.

Азиатски фен клуб

През 2019 г., Lindt разгърна кампания с популярната китайска актриса Xin Zhilei, която се превърна в истинска медийна сензация - натрупвайки над 90 милиона кликвания за отрицателно време.

Среща с Роджър Федерер

 

Всяка година от 2015-та насам, Lindt & Sprüngli организира среща с Роджър Федерер в централата на Lindt. Специалният ден също така включва тематични шоколадови активности и преживявания.

2015

На 21-ви октомври 2015 г. Lindt & Sprüngli покани 29 късметлии, победители от 7 различни страни по света, да се срещнат с Роджър Федерер в централата в Швейцария. След ден за разглеждане на стария град на Цюрих, нашите гости бяха поканени да създадат свои шоколади, докато разговарят с Роджър.

2016

Събитието се разраства! На 21-ви ноември 2016 г. поканихме 75 победители от 12 държави да дойдат в Килхберг и да се срещнат с Роджър Федерер. След като се запознаха с Lindt и изработиха собствените си творения с Роджър Федерер, нашите победители бяха поканени за една последна вечеря - разбира се, включително и с вкусен десерт Lindt.

2017

През 2017 г. разширихме обхвата, като поканихме гости от 13 страни за забавен, изпълнен с шоколад ден с Роджър Федерер в нашата централа.

2018

Колкото повече, толкова по-весело. 86 гости късметлии от 19 различни страни се присъединиха в централата ни за уникална среща с Роджър Федерер и цял ден с шоколадови изживявания, водени от нашите Майстори на шоколада.

2019

През 2019 г. 68 късметлии, идващи от 16 различни страни, се насладиха на уникална среща с Роджър Федерер, както и на вкусни преживявания и експерименти.

"Ръцете ми треперят"

 

Вижте как се чувства Роджър Федерер от срещата си с феновете си от цял свят - и как те се чувстват при срещата с швейцарската тенис звезда в Lindt.