Уникално шоколадово брауни

Това е олицетворение на брилянтното брауни - нашите Майстори на шоколада са тествали безброй комбинации на нашия луксозен шоколад Excellence, за да създадат този богат, разтапящ сетивата, приказен шедьовър. Пригответе се за парче шоколадов рай ...


Съвет на Майстор на шоколада:

Тази рецепта е създадена, за да направите гладко брауни и е от ключово значение да не се препича: затова не забравяйте да го извадите от фурната, докато центърът все още е леко течен.

Easy
9 - 12 people

Съставки

  • 200 г масло
  • 200 г Lindt Excellence 70% тъмен шоколад, ситно нарязан
  • 275 г кафява захар
  • 3 големи яйца
  • 1 ч.л есенция ванилия
  • 90 г бяло брашно
  • 40 г какао на прах
  • 35 г смлени бадеми
  • 75 г Lindt Excellence 85% тъмен шоколад, нарязан
  • 50 г Lindt Excellence Екстра млечен, нарязан
  • За декорация: 100 г Lindt Excellence Екстра млечен шоколад, ситно нарязан (по избор)

Метод

Стъпка 1.

Загрейте фурната на 180°C с вентилатор. Намаслете и покрийте с хартия за печене, тава с широчина 20 см.

Стъпка 2.

В топлоустойчива купа сложете нарязаното на кубчета масло и нарязания тъмен шоколад 70%. Поставете върху тенджера със завираща вода, но без да докосва водата (не трябва да се прегрява шоколада). Стопете маслото с шоколада и разбърквайте често, докато сместа стане гладка. Оставете настрана, да се охлади на стайна температура.

Стъпка 3.

Разбийте яйцата, захарта и ванилията докато станат светли и пухкави.

Стъпка 4.

Прибавете към шоколадовата смес, след това брашното, какаото на прах и смлените бадеми. Разбъркайте до получаване на хомогенна смес.

Стъпка 5.

Добавете нарязания Lindt Excellence 85% тъмен шоколад, докато се разпредели равномерно в сместа.

Стъпка 6.

Внимателно изсипете в подготвената форма. Поръсете с млечния шоколад. Печете за 30-35 минути, докато се образува твърда коричка, но вътре все още е течен центърът. Оставете да се охлади преди да го извадите от тавата.

Стъпка 7.

За финални детайли, сложете Lindt Excellence Екстра млечен в топлоустойчива купа и разтопете на водна баня. Разбъркайте до гладка и бляскава консистенция. Поръсете върху браунито и го оставете да се охлади напълно, преди да го нарежете.

Прегледи

Напишете вашето мнение
Вие оценявате: Уникално шоколадово брауни
Вашият рейтинг