Бонбони: кулинарно бижу

Бонбоните на Lindt са истински сладкарски шедьовър, който отбелязва уменията, посвещаването и експертизата в правенето на шоколад от 175 години. Деликатни, с интригуващи детайли и сложен вкус, бонбоните Lindt наистина са кулинарно бижу от Майсторите на шоколада.

Sketches of praline ideas.

Началото на създаването на бонбони като форма на изкуство

Почти всеки бонбон Lindt отначало е идея, концепция и скица. След това скицата отива в кухнята за реализация. Тук вкусовите комбинации се изпробват, селектират се видовете шоколад и първите мостри се създават и тестват. В Lindt, всеки е въвлечен в процеса и всички идеи са ценни - малко късметлии успяват да опитат и тестват вкуса на творенията. Когато резултатът е удовлетворителен, се подбират декорациите и се довършва формата. И voilà, нов бонбон Lindt се ражда!

Майсторска изработка от Lindt

Стабилна ръка, отворен ум, внимание към детайлите и небце, което обича разнообразните вкусове, това са най-добрите инструменти на Майсторите на шоколада - особено що се отнася до сложните и деликатни бонбони. За да се направят бонбоните Lindt елегантни и луксозни, с толкова добър вкус, колкото и вид, се изисква не само голямо умение, шоколадова експертиза и умение за изработка, но и отдаденост и страст.

Heart shaped chocolate praline.
Praline topped with a sugared almond.

Перфектни отвътре и отвън

Ние влагаме най-висококачествените съставки в нашите бонбони и това прави голямата разлика в крайния продукт. Независимо дали печем нашите ядки, за да може да имат свеж вкус или произвеждаме нашия карамел и нуга по традиционна рецепта, всеки детайл има значение, за да може да постигнем най-добрия вкус.

Перфектен завършек

Прецизни поточни линии от перфектно темпериран шоколад, фино обработване, безупречен бляскав завършек; перфектни връхчета на трюфелите, ръчно поставени карамелизирани бадеми върху бонбоните. Това са само една част от стъпките за завършване на нашите бонбони Lindt с перфекционизъм. Нещо наистина специално, на което да се насладите изцяло.

Master Chocolatier finishing pralines with decorations.
Swiss Luxury Selection praline box with truffles.

Кралско угощение

Според легендата, първите "пралини" са създадени случайно през седемнайсети век в двора на крал Луи XIV. Карамел и бадеми били оформени на малки купчинки, с размер колкото една хапка и сервирани на гостите на граф Plessis-Praslin. Когато шоколадът става популярен през ранните 1800 години, започват да заместват основата от карамел с него. И така кулинарното бижу било създадено.

За гастрономите

Lindt Connoisseur Selection е върхът на нашето майсторство. Истински лукс при всяка хапка.

Малко, но от значение

Нашата бонбониера Mini Pralines е перфектният жест, който да поднесете след вечеря или да подарите на приятели, колеги или специални хора. Най-сладкият начин да кажете "благодаря".