Майсторите, които се крият зад творенията

Зад всяко шоколадово творение Lindt, стои страстен и умел Майстор на шоколад. Разположени из целия свят, Майсторите на шоколада произхождат от различни общности и имат различни вкусови възприятия и уникални идеи. Но всички те споделят силната връзка и всеотдайността към тяхната роля като Майстори на шоколада Lindt и тесни връзки с дома на шоколада Lindt. Именно тази отдаденост, уникална страст и умения, поддържат нашите творения нови и вълнуващи.

Нашите Майстори на шоколада Lindt са истински хора и класически обучени шоколатиери.

 

Те експериментират, тестват вкуса, създават и майсторят всеки един от нашите продукти с несравнима експертиза и истинска страст към шоколада. Опознайте ни:

Master Chocolatier and Senior Product Developer outside Lindt.
САЩ

Ann Czaja 

Майстор на шоколад и Старши разработчик на продукти, Анн сменя кариерата си на медицински изследовател, за да учи сладкарство в Швейцария - и никога не поглежда назад. В момента се намира в САЩ и винаги има нови рецепти. Тя говори публично за любовта си към Lindt - дори докато работи на събития като наградите Емми и Златен глобус. Оказва се, че най-добрите актьори също обичат LIndt.

САЩ

Arnaud Ragot

Майстор на шоколада, Арнуд изучава и работи в сладкарската промишленост откакто е тийнейджър. Години практика го правят умел шоколатиер, запознат със съчетаването на вдъхновяващи вкусови комбинации. Неговият най-голям момент на гордост е, когато вижда първия асортимент от бонбони по рафтовете на магазините.

Arnaud - one of our Master Chocolatiers.
Thomas - one of our chocolatiers and a brand ambassador.
Австралия

Thomas Schnetzler

Роден и израснал в Швейцария, Tомас има страст към шоколада още от малко момче. След като завършва официалното си обучение, той се мести в Австралия, за да бъде Майстор на шоколада Lindt. Той споделя своята страст със света като посланик на марката - Lindt е наистина едно голямо световно семейство.

Швейцария

Urs Liechti

Преди да се присъедини към Lindt, Урс е ръководил своя собствена сладкарница 10 години. Днес, той е ръководител на продуктовия мениджмънт в централата на Lindt. Дори след всичкото това време, на Урс никога не му омръзва да се занимава с шоколад. Има дни, в които той приготвя мостри на нашите творения от 100 и 150 гр.

Lindt head of product management with a bowl of chocolate.
South African master chocolatier.
южна африка

Dimo Simatos

Един от най-добрите и уважавани шоколатиери в Южна Африка, Димо, е Старши Майстор на шоколада в Студио и бутик за шоколад Lindt в Южна Африка, той активно помага в създаването на Шоколадово студио Lindt и в Кейптаун. Любовта му към шоколада Lindt започва в ранна възраст, когато неговите съседи обичали да носят Lindt като подарък от пътувания в чужбина.

швейцария

Stefan Bruderer

Стефан вярва, че постоянният стремеж към нови аромати е това, което го прави успешен Майстор на шоколада. Не е изненадващо, че този Майстор на шоколада притежава не само специалност в хранителните технологии, но и в изкуството и дизайна. Уменията, които той получава в училище, са неразделна част от неговите шоколадови творения днес.

Stefan - our master chocolatier with a degree in food technology.
Laurent - our Tokyo master chocolatier.
япония

Laurent Poilvet

Лаурент е работил като майстор на торти и сладкар по целия свят. Сега той ръководи новото шоколадово кафене Lindt в Токио като мениджър за създаване и разработка на продукти. Съветът му към начинаещите шоколатиери е да подхождат към занаята с уважение, смирение и страст - "бъдете търпеливи и продължете да се учите".

близък изток, африка и индийски полуостров

Matthew Mueller

Матю е пример за подражание. Никога не се притеснява от предизвикателства, той участва в различни състезания, преди да се присъедини към Lindt като посланик и постоянен Майстор на шоколада в Близкия изток, Африка и Индийския регион. Най-любимият му спомен е обличането за първи път на униформата му, която му приляга като ръкавица.

Matthew - our resident Master Chocolatier in the Middle East, Africa and Indian Subcontinental Region.

Нашата история

Всичко започва през 1845 г. в малка сладкарница в Цюрих. Тук Дейвид Шпрюнгли и синът му Рудолф Шпрюнгли-Аман произвеждат първия твърд шоколадов блок. Оттогава нашият шоколад се усъвършенства непрекъснато, за да бъде това, което е днес: кремообразен, богат и гладък. Несравним вкус.

От зърното до шоколада

В Lindt се гордеем с шоколада, който създаваме със страст. Ние сме едни от малкото големи производители, които произвеждат шоколад - от какаовото зърно до крайния продукт. Това ни позволява да контролираме всеки един етап и детайл на процеса на правене на шоколад, така че да гарантираме, че вие получавате най-финия и качествен шоколад. Всеки път.