Някога запитвали ли сте се защо някои шоколади имат различен вкус? Открийте петте стъпки, през които преминава Lindt, за да създава своя гурме шоколад.
Най-финото какао
Тайната в уникалния вкус на Lindt се крие във внимателния подбор и смесване на премиум какаови зърна от най-известните региони за добив. Не са достатъчни само високите ни стандарти, важна роля играе също така и устойчивата ни линия за добив на какао.
Нашият уникален процес се усъвършенства от десетилетия, Майсторите на шоколада Lindt изпичат какаовите зърна за оптимален вкус и ги смилат до изключително фина текстура - от съществено значение за забележителния топящ се вкус на шоколада Lindt.
През 1879 г. Родолф Линд революционизира производството на шоколад, изобретявайки техника, известна като „коунчинг“: шоколадовата маса се нагрява и разбърква енергично, за да се получи кремообразната, кадифена текстура на шоколада Lindt.
Най-добрите съставки
Само най-добрите съставки от най-добрите региони в света са достатъчно добри за Майсторските шоколадови бонбони на Lindt.
Това се отнася не само за основната съставка, какаовите зърна, но и за всички други съставки като лешници, бадеми и ванилия.
От 1845 г. Майсторите на шоколада Lindt са водени от страстта и отдадеността си да усъвършенстват позананията си - с акцент върху хармонията на вкуса и текстурата във всеки шоколадов шедьовър. Всичко е в детайлите.
Lindt & Sprüngli полага грижи. Не само за качеството на нашия шоколад - но и за нашите фермери и техните общности. Чрез нашата Фермерска програма, работим директно с нашите фермери и помагаме, техните общности да процъфтяват.
Елате в нашата кухня
Елате в кухнята на Майсторите на шоколада и се учете от най-добрите в тайните на правене на шоколад, печене и създаване на сладкарски изкушения.