Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Наследството на Lindor

От класически шоколад - до коледен специалитет и до любимия бонбон в световен мащаб: Lindor светкавично става световен хит.

1949: Начало на блаженството

Малко след Втората световна война, нашите Майстори на шоколада получават задача да измислят вкусен нов начин да очароват клиентите. Трябва да е различен от всичко, което е опитвано преди. След дълга и непрекъсната творческа фаза, рецептата Lindor най-накрая се ражда през 1949 г. Тази нова рецепта прави шоколада като течно злато. Не е изненада, че Lindor комбинира френската дума за злато („or“) с Lindt.

Това е началото на истинска история на успеха, защото оттогава Lindor засенчва всички други налични в търговската мрежа шоколадови продукти, с деликатното си качество на топене и таен пълнеж. Това не е лесен подвиг в днешния бързо развиващ се свят на потребителски стоки, където само няколко продукти на световни марки продължават да съществуват толкова дълго време.

Early Lindor box with a trumpet.
Early Lindor box.

1949: Право в целта

Първият шоколад Lindor е създаден през есента на 1949 г. Рекламите от времето показват най-обичания ни шоколад в центъра на мишена - наистина попадение в десетката!

1962: Печат на одобрение

През 1962 г. се въвежда познатата характерна дантела на лицевата страна на опаковката на Lindor. Вдъхновен от известната дантела на St. Gallen, моделът се допълва с усещане за лукс, умение и изисканост, като същевременно остава верен на швейцарското наследство. Оставайки отличителен белег и до днес, дантеленият модел визуално демонстрира нашето обещание да поддържаме най-високо качество във всичко, което създаваме.

За сезонните ни колекции към този емблематичен дизайн се добавя и малко блясък - следете за звездите, украсяващи нашите коледни опаковки, или малките сърца, които се появяват за Свети Валентин.

St. Gallen lace patterned box.
Lindor Christmas decorations.

1969: Тогава една Коледа ...

Като сезонна промоция през 1969 г. и почти 20 години след изобретяването на рецептата, нашият прочут шоколад започва да се продава под формата на кръгли бонбони, увити в червено фолио, за да приличат на коледни топки за украса. Благодарение на новата рецепта, нашият шоколад е достатъчно фин, за да запълва калъпите и да изсъхва бързо, така че идеално гладките шоколадови сфери лесно да се напълнят с кремообразен, топящ се шоколад.

Бонбоните Lindor бързо се превръщат в любим продукт и клиентите се чувстват все едно Коледа е дошла по-рано - но след празника, бонбоните изчезват без следа. Изненадани, клиентите започват да питат за тях: къде са? Бонбоните Lindor са толкова силно търсени, че малко след като ги свалят от рафтовете, се взема решение да ги направят постоянна част от нашата шоколадова гама. Те бързо се превръщат в основен продукт на Lindt и глобален шоколадов феномен.

С кръглата си форма, червената отличителна опаковка, гладката твърда външна обвивка и кремообразния пълнеж, бонбоните Lindor са незабавно разпознати като блаженство, обожавано по целия свят. Имитаторите се опитват и не успяват да пресъздадат тези емблематични шоколадови бонбони, защото ние пазим тайната си рецепта много зорко. Днес Lindt произвежда над един милиард бонбони Lindor в почти 100 различни страни.

1984: Въвеждане на свежи вкусове

През 1984 г. Lindt разнообразява гамата от бонбони Lindor, за да включи Lindor Dark, тъмен шоколадов бонбон с горчиво-кремообразен пълнеж. Това е  последвано от Lindor White - бял шоколад, през 1985 г. и Lindor Hazelnut – лешник, през 1994 г. Тези три аромата стават отличителни за Lindor, заедно с нашия номер едно: Lindor Milk/Млечен. Майсторите на шоколада Lindt винаги търсят нови начини да зарадват потребителите - с голямо внимание към сезонните и регионални тенденции, съвпадащи с вкусовите предпочитания.

Всички наши творения са направени с мисъл за Вас. Ето защо нашите бонбони Lindor се различават в различните страни и от сезон, в сезон. В САЩ бонбоните, пълни с фъстъчено масло, се посрещат с голям ентусиазъм, докато ментовите Lindor радват клиентите по света всяка Коледа. Всъщност всеки сезон носи свои изкушения.

През пролетта Lindor Stracciatella (известни още като „бисквитки и крем“ в някои страни) заемат централно място на рафтовете. Есента е известна с нашите бонбони с хрупкав лешников пълнеж, а през зимата пускаме Lindor със сгряваща смес от подправки, като канела и кориандър. Но и до днес, класическият млечен шоколад Lindor остава най-популярният в световен мащаб, като представлява над 50% от общите продажби на Lindor всяка година. Неслучайно бонбонът ни с мляко Lindor, е известен като „Кралицата на шоколадите“.

A collection of Lindor flavours.
Master Chocolatier with customers.

2009: Вашето мнение е важно за нас

Всеки ден получаваме безброй писма от клиенти - като Вас. Независимо дали са предназначени да благодарят или да вдъхновят нови творения, всяко от тях се оценява подобаващо. Шоколадовите изделия на Майсторите на шоколада Lindt винаги вземат предвид тези идеи, за да открият нови начини да ви изненадват. Ето как се ражда и нашият бонбон Lindor с размер XXL в Италия.

През 2009 г., за да направи продукцията още по-отворена за сътрудничество, Lindt организира първия фестивал Lindor в Швейцария. Тези фестивали позволяват на нашите Майстори да опознаят вас и вашето небце. По темата за вкуса, знаете ли, че всеки се наслаждава на Lindor по свой специфичен начин? Има ентусиазирани почитатели на Lindor, които са толкова развълнувани, че поставят целия бонбон веднага в устата си. Има любители на Lindor, които отделят време да вкусят всеки бонбон, оставяйки пълния му аромат постепенно да се разгърне върху небцето им, докато шоколадът се топи върху езика. Има и такива, които отхапват половината и след това облизват деликатно топящия се пълнеж с удоволствие.

И така, какъв тип дегустатори сте? Кажете ни! Обичаме да се вслушваме във вас, защото без вас не бихме били там, където сме сега. И така, всички ние в Lindt, бихме искали да ви благодарим, че направихте възможно развитието ни.