С изобилието от вкусови характеристики на кафето и толкова много вкусни Lindt Excellence варианти, които да опитате, пердполагат безкрайни прекрасни комбинации от кафе и шоколад.

Изобилието от вкусови характеристики на кафето и толкова много вкусни Lindt Excellence варианти, които да опитате, предполагат безкрайни прекрасни комбинации от кафе и шоколад.

СТЪПКА ПО СТЪПКА

РЪКОВОДСТВО ЗА КОНСУМИРАНЕ НА КАФЕ И ШОКОЛАД

Отдайте се напълно на всяка стъпка от това пътуване на сетивата. Това включва външния вид на опаковката, звукът, който издава, докато я развивате, първият аромат, който вдишвате, след като разгърнете шоколада.
След това вземете чашата си с кафе и отпийте част от течността с чаена лъжичка, като се уверите, че течността се разпределя еднакво в устата ви, така че да се разкрият всички различни нотки.

Вдъхнете аромата на шоколада, преди да отчупите тънкото блокче, като се вслушате за отчетливото щракване. Вземете малко парче и го оставете да се стопи бавно в устата ви. За да оцените напълно вкуса на шоколада, уверете се, че вдишвате през устата и носа си.
Помислете за аромата, текстурата, продължителността на времето, необходимо за топене. Когато най-накрая сте преглътнали шоколада, помислете за аромата и колко дълго се задържа.

Веднага вземете още една глътка кафе и забележете как ароматите се съчетават с шоколада, който току-що сте вкусили. Дали ароматите и вкусовете се допълват или си противоречат? Може би единият надделява с по-забележими аромати от другия?

СТЪПКА ПО СТЪПКА РЪКОВОДСТВО ЗА КОНСУМИРАНЕ НА КАФЕ И ШОКОЛАД

Не забравяйте напълно да се отдадете на всяка стъпка на това пътуване на сетивата. Това включва външния вид на опаковката, звукът, който издава, докато я развивате, първият аромат, който вдишвате, след като разгърнете шоколада.
След това вземете чашата си с кафе и отпийти част от течността с чаена лъжичка, като се уверите, че течността се разпределя еднакво в устата ви, така че да се разкрият всички различни нотки.

Помиришете шоколада и почувствайте аромата, преди да отчупите тънкото блокче, като се всулшате за отчетливото щракване. Вземете малко парче и го оставете да се стопи бавно в устата ви. За да оцените напълно вкуса на шоколада, уверете се, че вдишвате през устата и носа си.
Помислете за аромата, текстурата, продължителността на времето, необходимо за топене. Когато най-накрая сте преглътнали шоколада, помислете за аромата и колко дълго се задържа.

Веднага вземете още една глътка кафе и забележете как ароматите се съчетават с шоколада, който току-що сте вкусили. Ароматите и вкусовете се допълват или противоречат ли си? Може би единият надделява с по-забележими аромати от другия?